Aktualitások, Munkáltatóknak

Újra elindult az “Év felelős foglalkoztatója” pályázat

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg évek óta nagy sikerű “Az év felelős foglalkoztatója” díj pályázatát az OFA Nonprofit Kft. – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében.

A díjra idén öt kategóriában pályázhatnak a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok és egyéb gazdálkodó szervezetek, amelyek olyan tevékenységük vagy jó gyakorlatuk bemutatásával indulhatnak, amelyek felelős foglalkoztatási célt valósítanak meg. Például érdemben tesznek a munka és magánélet egyensúlyáért, a közösségépítésért, a társadalmi felelősségvállalásért.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is különdíjban részesíti a képzés, szakképzés területén leginkább kiemelkedő pályázatot. Második alkalommal van lehetősége “LOW – Budget”  különdíjra pályázni azoknak a cégeknek, amelyek alacsony költségvetésből valósítottak meg innovatív, felelős foglalkoztatói jó gyakorlatokat. 2023-ban is lehetőség van a “FiatalokÉRT” különdíjra pályáznia, azoknak a cégeknek, akik aktívan tesznek a fiatal, 30 év alatti munkavállalók foglalkoztatásának javításáért, megtartásáért. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2023-ban a “A Főváros Felelős Foglalkoztatója” különdíjat ajánlja fel a legjobb, budapesti székhellyel rendelkező pályázónak.

Az “Év Felelős Foglalkoztatója 2023” pályázaton részt vett szervezetek, valamint a jó eredményt elért pályázók további többletpontot kaphatnak az OFA Nonprofit Kft., 2023 szeptemberétől – 2024. év végéig meghirdetett pályázatain. A pályázati beadási határideje 2023. augusztus 15. A részletes információk az OFA Nonprofit Kft. honlapján találhatók – áll a közleményben.