Aktualitások, Gazdaságfejlesztés, Paktum hírek

Kerekasztalbeszélgetés a Vas megyei foglalkoztatási- gazdaságfejlesztési Paktum szervezésében

December 7-én tartotta meg első kerekasztalbeszélgetését a Vas megyei foglalkoztatási- gazdaságfejlesztési Paktum, mely a Jó gyakorlat, Paktum tapasztalatok címmel került megrendezésre. Az online konferencián a szakminisztérium és az ország paktumirodái is jelen voltak.

A rendezvény első felszólalója dr. Balázsy Péter, megyei jegyző volt, aki köszöntötte a résztvevőket, megköszönte az eddigi közös munkát, majd méltatta a korábban elért eredményeket, valamint beszélt a paktum projekt jövőképéről is.

Őt követte Keller Anikó, a Technológiai és Ipari Minisztérium főosztályvezetője, aki a paktum projekteket érintő aktualitásokról beszélt. Majd Szakács Ferencné a Nógrád megyei foglalkoztatási paktum Plusz szakmai vezetője és Fekete Nikolett a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat paktumiroda vezetője szólaltak fel, akik a Jó gyakorlatok témakörben tartottak előadást.

Ezután vette kezdetét a kerekasztalbeszélgetés, ahol a résztvevők feltehették kérdéseiket, valamint javaslatokkal élhettek a jövőbeni munkát illetően.

Végül dr. Biroszné Móritz Zsuzsanna szakmai vezető zárásként összegezte az eddig elhangzottakat, majd megköszönte a nagy érdeklődést, a hozzászólásokat és az aktív részvételt. Hangsúlyozta: a kommunikáció, az információ minden program megvalósításában kulcskérdés, így a paktum projektben is. Éppen ezért hagyományteremtő szándékkal indult el ez a találkozó sorozat.