Aktualitások, Álláskeresőknek, Gazdaságfejlesztés

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Modern Gyárak Éjszakája

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Modern Gyárak Éjszakája országos programsorozat a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében. Az eseménysorozat november 11-én, pénteken indul. A személyes gyárlátogatások mellett idén is helyet kaptak a virtuális túrák.

Az ország egyik legsikeresebb, vállalati tevékenységét bemutató programsorozatának célja, hogy lehetőséget teremtsen a vállalkozók és a lakosság számára, hogy közvetlen közelből megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon, valamint hogy a részt vevő cégekkel közösen mutassák be a jövő munkahelyeit és a világ élvonalába tartozó technológiákat. Éppen ezért idén is olyan hazai vállalatokhoz látogathatnak el az érdeklődők, amelyek innovatív, high-tech, zöld valamint okos megoldásokat alkalmaznak működésük során, ezzel növelve Magyarország versenyképességét.

A két évvel korábban megrendezett esemény csak online formában valósulhatott meg a koronavírus-járvány miatt, ám mivel ez is nagy sikert aratott, a szervezők úgy döntöttek, hogy idén is lehetőséget adnak azok számára, akik az otthonuk kényelméből szeretnének bepillantást nyerni a gyárak működésébe. Az élő kapcsolások és az előzetesen felvett videók tudásbázisként működnek majd: így az érdeklődők több napon keresztül, akár több céget is bejárhatnak virtuálisan. Akik pedig testközelből szeretnének megismerkedni az innovatív technológiákkal, részt vehetnek az előre meghirdetett gyárbejárásokon.

A rendezvényen két vas megyei gyárba van lehetőség ellátogatni. A büki Nestlé Hungária Kft. PURINA telephelyére és a vaskeresztesi MAM-HUNGÁRIA Ipari és Kereskedelmi Kft. gyártóüzemébe.

A Nestlé PURINA büki üzeme az elmúlt 24 év bővítéseinek köszönhetően mára Európa egyik legnagyobb és legjelentősebb, innovatív technológiákat használó állateledel-gyárává nőtte ki magát. A látogatók számára lehetőség nyílik, hogy első kézből tapasztalják meg az állateledel-gyártást, az alapanyagok beérkezésétől a szállításra kész termékek állapotáig, ezáltal megtudhatják, hogy pontosan mit adnak házikedvencüknek enni. A félóránként induló túrák alatt különböző munkaállomásokon mutatják majd be az egyes speciális területek feladatait. Az érdeklődők megismerhetik a felhasznált alapanyagokat, a gépek karbantartását, a minőségellenőrzési- és munkabiztonsági folyamatokat, valamint a környezetvédelmi és fenntarthatósági akciókat.

A MAM-Hungária Kft. az osztrák határ mentén működik és fejlődik már több mint 30 éve. Az ipari robotok telepítése jelenleg is zajlik, melyek az üvegszerelést és a csomagolást hivatottak elősegíteni. A túra során a látogatók először a modernizált irodák világába kaphatnak betekintést, majd ezt követően egy rövid gyárbemutató prezentáció után beléphetnek a gyártóüzem területére is. Itt megismerkedhetnek a gyártási folyamatokkal, kiemelt figyelmet fordítva a robottechnológiákra és az ehhez kapcsolódó újításokra. Végül pedig tapasztalatot gyűjthetnek a raktározási folyamatokról is.

A látogatások feltétele az előzetes regisztráció. Az eseményről és a regisztrációról további információkat a Modern Gyárak Éjszakája hivatalos honlapján találnak, ahol a résztvevő gyárak listája, azok bemutatói és a látogatás biztonsági vagy egyéb feltételei is elérhetőek.