Aktualitások, Paktum hírek

Együttműködési megállapodás jött létre az ELTE és a Vas Megyei Szakképzési Centrum két tagintézménye között

Okleveles technikusképzés közös indítása érdekében kötöttek együttműködési megállapodást partnerszervezeteink, az ELTE Savaria Társadalomtudományi Kara (ELTE TTK) valamint a Vas Megyei Szakképzési Centrum és annak két tagintézménye, a VMSzC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és a VMSzC Savaria Technikum.

A megállapodás értelmében a 2023/2024-es tanévtől kezdődően közösen kidolgozott program alapján indul meg az okleveles technikusképzés. Ennek részleteiről dr. Varga Imre, a Közgazdaságtudományi Intézet tanszékvezető egyetemi docense tájékoztatta a résztvevőket az ünnepélyes aláírást megelőzően. Mint mondta, ez a szakképzés elitképzését jelenti, ami egy egészen új képzési forma Magyarországon, főleg gazdaságtudományi szakterületen. Kiemelte, az együttműködésnek mindkét fél nyertese, hiszen a diákok számára értékes szakképzettséget nyújt, akik ennek megszerzését követően egyenes úton tudnak továbbtanulni az ELTE-n. Sőt, ha a TTK gazdálkodástudományi kar valamely képzésén kívánják folytatni tanulmányaikat, akkor 30 kredit értékű elismerésben részesülnek. Az egyetem számára pedig sok jövőbeni hallgatót hozhat az együttműködés, mely elsősorban a gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelmi és marketing szakokat érinti.

Az ELTE együttműködése nem új keletű a technikumokkal: a tavalyi évben stratégiai megállapodást írtak alá a Savariával; pár éve pedig a kereskedelmi középiskolával. Ennek a folyamatnak a betetőzése az okleveles technikusképzés.

 

Borítókép: Vas Népe/Cseh Gábor