Aktualitások, Álláskeresőknek, Paktum hírek

Ilyen volt a 9. Vas Népe állásbörze

Immár kilencedik alkalommal rendezte meg munkaerő-kínálati fórumát a Vas Népe,  konzorciumi partnerünkkel, a Vas Megyei Kormányhivatallal együttműködve. Huszonkét kiállító standjánál, több száz álláslehetőség közül válogathattunk.

A Kormányhivatal munkatársai ezúttal is a helyszínen nyújtottak tájékoztatást a képzési lehetőségekről, illetve foglalkoztatással kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphattak az érdeklődők.

Az esemény nemcsak az álláskeresők számára tartogatott lehetőségeket, hanem a munkahelyváltásban gondolkodók, vagy az olyan pályakezdők és diákok számára is, akik utolsó tanulmányi évüket kezdték meg akár középiskolásként, vagy valamely felsőoktatási intézmény hallgatójaként. Sokan tanulmányaik befejezéséhez szükséges szakmai gyakorlatukhoz kerestek megfelelő munkahelyet.

Érdemes volt önéletrajzzal érkezni, hiszen több munkaerő-közvetítő is megjelent az állásbörzén, akik a végzettség és szakmai gyakorlat ismeretében tudják felkutatni az álláslehetőségeket, de alkalom adtán, akár már itt sor kerülhetett egy állásinterjúra is.

A korábbi tapasztalatokhoz hasonlóan, most is színes palettán mozgott a kínált állások köre: a magasan kvalifikált pozícióktól a szakképesítést nem igénylő álláshelyekig rendkívül sok lehetőség közül lehetett válogatni. A személyes találkozásoknak és a munkáltatók felkészültségének köszönhetően az álláskeresők betekintést nyerhettek a cégek mindennapjaiba és olyan tapasztalatokra tehetettek szert, amelyek nagyban segítik a megpályázni kívánt pozíció kiválasztását.

 

 

Fotók: Vas Népe/Unger Tamás