Aktualitások, Gazdaságfejlesztés, Munkáltatóknak

2023-ban is folytatódik a Széchenyi Kártya Program

Jövőre is folytatódik a Széchenyi Kártya Program. A magyar kkv-k talpon maradásának és versenyképességének megőrzése érdekében a kormány arról döntött, hogy 2023 első fél évében kezelési költség nélkül, a piaci kamatszinthez képest rendkívül alacsony, évi 5 százalékos ügyfélkamattal teszi elérhetővé a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeit – tudatta hétfői közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A közlemény szerint 2023-tól az alábbi 6 termék marad meg: a folyószámla- és likviditási hitel mellett továbbra is elérhetők lesznek a kisebb vállalkozásoknak szóló termékek (mikrohitel), a turisztikai és agrárágazatot segítő programok (Széchenyi Turisztikai Kártya és Agrár Széchenyi Beruházási Hitel), és az energiahatékonysági fejlesztéseket támogató Széchenyi Zöld Beruházási Hitel is.

A gazdaságfejlesztési miniszter kiemelte: a Széchenyi Kártya Program kulcsszerepet játszik a kormány által bejelentett Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programban is. A résztvevő vállalatok számára ugyanis lehetőség van arra, hogy az energiahatékonysági beruházásaikat a kedvező, 5 százalékos kamat mellett elérhető Széchenyi Zöld Beruházási Hitel segítségével hajtsák végre. A hitel igénybevételekor pedig a kormány önerőtámogatást nyújt legfeljebb a beruházás összköltségének 15 százalékának erejéig.

A program feltételei a www.energiatamogatas2022.hu portálon elhelyezett felhívásban olvashatóak, a regisztráció október 20-án indult el.