Aktualitások

A jövő szakembereit képezik

A szakképzés színvonalának további emelése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Vas Megyei Szakképzési Centrum és a SMC Hungary Kft. Az ünnepélyes szerződésaláírást hétfőn tartották.

A szakképzés legfontosabb feladata a jól felkészült szakemberek biztosítása a munkaerőpiacon – hangsúlyozta köszöntőjében Rettegi Attila, a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója. A duális rendszer előnye, hogy a legkorszerűbb eljárásokat, eszközöket, és a jövő kihívásait is megismerhetik a diákok.

Az SMC a világ vezető pneumatika gyártója és szakértője az ipari automatizálás területén. Az intézmény kapcsolata mintegy egy évtizedes múltra tekint vissza a vállalattal, a most megkötött együttműködési megállapodásban az elmúlt évek munkáját, tapasztalatait összegezték. Fenyő András SMC Hungary Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: az ipar 4.0 az alaptantárgyak mellett olyan új tudást igényel, amelyekre a gyakorlatban is fel kell készíteni a tanulókat.

Forrás és fotó: Vas Népe

https://www.vaol.hu/helyi-gazdasag/2022/09/a-jovo-szakembereit-kepezik?fbclid=IwAR3rvT8iFnKAau2eeEzQXOgACT76-Gs_33JryGORyqhC5JO3PpEiG4axFi0