Aktualitások, Gazdaságfejlesztés, Munkáltatóknak

Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel MAX

Már igényelhető a Széchenyi Kártya Program MAX legújabb konstrukciója, a Széchenyi Mikrohitel MAX, amely a mikro- és kisvállalkozások fejlődését hivatott elősegíteni.

A Széchenyi Kártya Program MAX konstrukcióinak célja, hogy biztosítsák a vállalat működéséhez, fenntartásához és fejlődéséhez elengedhetetlen pénzügyi forrásokat, mindezt a piacon elérhető legkedvezőbb kamatfeltételek mellett. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára a gördülékeny üzletmenet fenntartását, likviditási helyzetük stabilizálását és beruházási, valamint fejlesztési elképzeléseik megvalósítását, ezáltal biztosítva a jövőbeli növekedésüket. Ezen belül érhető el a Széchenyi Mikrohitel MAX, egy olyan beruházási hitel formájában, ami célzottan a hazai a hazai mikro-, és kisvállalkozások fejlődését segíti elő. Mindehhez állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díj támogatás is társul.

Szinte minden beruházási cél finanszírozására felhasználható. Mint például: Ingatlan vásárlása, építése, ahhoz kapcsolódó fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések vásárlása, de akár forrásként szolgálhat egyéb tárgyi eszközök beszerzésére is. Továbbá a hitelkeret 20 százalékáig forgóeszközök beszerzése, valamint a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási hitelek kiváltása is lehetséges.

További előnye, hogy alacsony költségek mellett vehető igénybe. A hitel futamideje alatt fizetendő nettó ügyleti kamat a teljes futamidőre fix 1%/év, illetve ehhez adódik még hozzá egy nettó kezelési költség, melynek mértéke éves szinten 2,8%. Látszik tehát, hogy a jelen inflációs környezetben ez egy rendkívül kedvező konstrukció.

A maximálisan igényelhető hitelösszeg 50 millió forint, melynek futamideje minimum 13, de legfeljebb 120 hónap lehet.

Az igényléshez szükséges dokumentumok, valamint a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatának Széchenyi Mikrohitel Konstrukció Szabályzata elérhetőek a KAVOSZ Zrt. honlapján. A hitelkérelmek benyújtására a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban van lehetőség.

További információk és a részletes igénybevétellel kapcsolatos feltételek ITT érhetőek el.

 

Borítókép: kavosz.hu