Aktualitások, Gazdaságfejlesztés, Munkáltatóknak

Meghosszabbodik a munkahelyi képzéseket támogató program beadási határideje

A másfél éve indult, munkahelyi képzéseket ösztönző támogatási programra három hónappal tovább, 2023. július 31-ig nyújthatják be támogatási igényeiket a hazai vállalkozások. A kormányhivatalok eddig több mint 25 ezer munkavállaló képzésére ítéltek meg támogatást – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében.

A GINOP Plusz 3.2.1 pályázat keretében az ötvennél kevesebb főt foglalkoztató hazai mikro- és kisvállalkozások dolgozóik vállalati képzéséhez igényelhetnek cégmérettől függően maximum 70 százalékos támogatást akár képzési díj, akár a képzés ideje alatti kieső munkaidőre jutó munkabérre vonatkozóan. A mikro-, illetve kisvállalkozások esetén 70, közepes méretű vállalkozások esetében a támogatás 60, míg a nagyvállalatoknál 50 százalékos mértékű a támogatás.

A felnőttképzési rendszer megújításának köszönhetően a program nagyobb rugalmasságot biztosít a támogatható képzések területén. A program keretében lehetőség van szakmai jellegű, nyelvi, IT, illetve soft skill képzések finanszírozására is, így valamennyi cég a saját igényeinek megfelelően tudja kialakítani a munkavállalók képességeinek növeléséhez szükséges képzési tervét. A vállalati igényeknek megfelelően a képzések lehetnek céges belső képzések, de külső képző intézményeket is igénybe lehet venni. A program feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyújt a vállalatok számára, amely feltételek között a képzés befejezését követő továbbfoglalkoztatás, illetve a képzésben résztvevő munkavállalók béremelése szerepel sávos rendszerben – áll a közleményben.

Az érdeklődők a foglalkoztatási portál oldalán megtalálhatják a teljes pályázati hirdetményt és mellékleteit, valamint a pályázattal kapcsolatos tájékoztatások is itt érhetőek el.