Aktualitások, Gazdaságfejlesztés, Paktum hírek

Szociális gazdaságfejlesztéshez kötődő munkacsoport kezdte meg a munkát

Szociális gazdaságfejlesztéshez kötődő munkacsoport kezdte meg a munkát a paktum projektben. Tegnap volt a több évre tervezett munkafolyamat első találkozója a témában érintett paktumszervezeti tagok és a további szakterületi intézmények képviselői között.

A Vas megyei foglalkoztatási- gazdaságfejlesztési Paktum projekt kiemelt figyelmet fordít a gazdaság és foglalkoztatás fejlesztés speciális területeire, így a szociális gazdaságnak a megyében betöltött szerepére is. A célok közé tartozik a fejlesztések lehetőségének feltárása, a potenciálisan bekapcsolható gazdasági szereplők számbavétele, (civil szervezetek, vállalkozások, helyi önkormányzatok) valamint ezen szervezetek érdekeltté tétele abban, hogy a szociális gazdaság aktív, helyi szereplőivé váljanak. E cél megvalósítása érdekében kezdte meg működését a Szociális gondoskodás elnevezésű munkacsoport.

Az ülés dr. Balázsy Péter megyei jegyző köszöntőjével indult, aki méltatta az előző ciklusban megkezdett és jelen projekt keretében tovább építhető partneri kapcsolatokban rejlő lehetőséget. Ezt követően Breznovits István a szociális gazdaságban munkálkodó cég képviselőjeként jó gyakorlat bemutatásával indította el a kerekasztal beszélgetést. Végül pedig dr. Biroszné Móritz Zsuzsanna szakmai vezető zárásként összegezte a partnerek hozzászólásai alapján kibontakozó, igen ígéretesnek mutatkozó közös gondolkodás kereteit. Már az első alkalom is nagyon lendületes és ötletekkel teli volt, a tagok nagy lelkesedéssel készülnek a folytatásra.