Sikeres vállalkozások – e-Speiz.hu

Paktum munkánk fontosnak érezzük, hogy a kapcsolattartáson túlmenően segítsük a vállalkozások népszerűsítését is. Ennek jegyében indítottuk el a Sikeres vállalkozások sorozatunkat, elsőként egy fiatal, ráadásul online térben működő vállalkozást, az e-Spejz.hu csapatot.

e-Spejz.hu – a virtuális termelői piac

A magyar lakosság körében is egyre több igény mutatkozik arra, hogy tudatosan figyeljenek az asztalukra kerülő ételek minőségére és származási helyére. Erre próbál reagálni a március elején indult internetes portál.
Az e-Spejz.hu kistermelői online piacteret Tomanóczy Péter vasvári kistermelő, a Mákfai Mangalica tulajdonosa álmodta meg. Felismerte azt, hogy valódi értéket teremtő emberek létjogosultsága milyen nehéz, ezért szerette volna, ha létrejön valamiféle összefogás e tekintetben. Így könnyebbé téve a termelők és a tudatos vásárlók közötti kapcsolatot.
Arra gondolt, ha már a saját termékeit mindenképpen elérhetővé szeretné tenni az online térben, miért ne jeleníthetné meg más termelők minőségi termékeit is. Ezért megkereste a régiója ellenőrzött gazdaságait, akik a saját maguk által megtermelt alapanyagokat dolgozzák fel, hogy jelenjenek meg közösen egy modern, trendi felületen.
Az igényesen kialakított, könnyen kezelhető, minőségi fényképekkel ellátott honlapon a nap bármely szakaszában összeállíthatják bevásárlólistájukat az érdeklődők anélkül, hogy fel kellene keresniük a termelői piacot, vagy el kellene utazniuk a termelőkhöz. Az oldalon megtalálható összes termék közvetlenül a termelőtől kerül a rendszerbe, és ők szállítják a megrendelő otthonába. Ezáltal nem csak a fogyasztóknak segítenek abban, hogy az egészséges, helyi élelmiszerekhez könnyen hozzájussanak, hanem maguknak a készítőknek is lehetőségük van arra, hogy az általuk készített értéket képviselő portékák szélesebb körben elérhetővé váljanak. A kezdeményezés láthatóan jól működik, az elérhető portékák köre folyamatosan bővül.

https://e-spejz.hu/

Zsuzsanna Dr. Biroszné Móritz

Szerkesztő

Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum szakmai vezető

birosz-zsuzsa -nak összesen 170 bejegyzése van.Összes bejegyzés az írótól: birosz-zsuzsa