MUNKAEBÉD KISVÁLLALKOZÓKNAK

 „Változás belülről – segítség kívülről”

Munkaebéddel egybekötött tájékoztatóra és kötetlen beszélgetésre hívta a helyi kisvállalkozókat a Vas Megyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya és az Észak-Vasi Foglalkoztatási Együttműködés (TOP-5.1.2-15-VS1-2016-00002 projekt).

Az április 25-ei találkozó elsődleges célja volt, hogy a néhány főt foglalkoztató helyi cégek közvetlenül tájékozódhassanak a vállalkozásaikat érintő gazdasági, pályázati lehetőségekről. Az ebéddel egybekötött forma lehetőséget adott arra is, hogy a gondolatébresztő előadások után a vállalkozók egymással és az elhangzott tájékoztatók szakmai felelőseivel kötetlen formában beszélgessenek, kérdéseket tehessenek fel, illetve megoszthassák saját tapasztalataikat, jó gyakorlataikat.

Első előadóként Rodler Tamás, a Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának osztályvezetője ismertette a nemrég megjelent, a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely-teremtését támogató pályázat főbb elemeit.

Ezt követően a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési csoportvezetője, Szuklits Eszter beszélt a vállalkozóknak a duális szakképzés rendszeréről, kiemelve azt a lehetőséget, amelyben a vállalkozók kamarai támogatással nevelhetik ki saját munkaerő-utánpótlásukat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara modern vállalkozások programjának tanácsadója, Nagy Tibor inspiráló előadásában felhívta a figyelmet a vállalkozások információtechnológiai fejlesztéseinek szakmai és beruházási támogatási lehetőségeire.

Dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője kiemelte, hogy a sárvári járásban működő kis- és középvállalkozások gazdaságban és foglalkoztatásban betöltött szerepe révén kiemelt jelentőséggel bírnak. A járási hivatal részéről fontos, hogy a nagyobb létszámot foglalkoztató cégeken túl a mikro-, kis- és középvállalkozások számára is lehetőséget teremtsenek arra, hogy kötetlen formában tájékozódhassanak a gazdasági, munkaerőpiaci, technológiai változásokról, lehetőségekről. A kormányhivatal igyekszik megteremteni azon alkalmakat, amelyekben akár tájékoztatással, akár támogatással segítheti a térségben lévő vállalkozások működését.

Zsuzsanna Dr. Biroszné Móritz

Szerkesztő

Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum szakmai vezető

birosz-zsuzsa -nak összesen 153 bejegyzése van.Összes bejegyzés az írótól: birosz-zsuzsa