ÁLLÁSBÖRZE CELLDÖMÖLKÖN – Hol van a fiatal munkaerő?

Több, mint 100 álláskereső vett részt április 23-án a Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztálya és az Észak-Vasi Foglalkoztatási Együttműködés (TOP-5.1.2-15-VS1-2016-00002 projekt) közös szervezésű állásbörzéjén Celldömölkön, a Járási Hivatal épületében. Az álláskeresők 13 helyi munkáltató, több, mint 100 állásajánlatára jelentkezhettek. A foglalkoztatók számos sikeres állás betöltéséről számoltak be, olyan munkakörökben is, amelyben már régóta keresték a megfelelő munkatársat.

Az állásbörze időpontja az iskolai tavaszi szünet utolsó napjára esett. A szervezők ezzel az időpont választással a végzős diákok részére is elérhetővé kívánták tenni a helyi álláslehetőségek terén való közvetlen tájékozódást. Ezért többek között a helyi középiskolákon keresztül is igyekeztek felhívni a diákok figyelmét a lehetőségre. A tapasztalatok szerint azonban a fiatalok, akik néhány héten belül szakmát szereznek és szabad munkaerőként jelentkeznek Celldömölk és térsége munkaerő-piacán, csupán kis számban jelentek meg a börzén.

A börzén résztvevő álláskeresők nem csupán munkalehetőségekkel találkozhattak, hanem munkakeresésüket, munkában maradásukat támogató egyéni tanácsadásokon is részt vehettek. A kormányhivatal képzett munka-tanácsadói segítséget és információkat adtak az egyéni élethelyzetek kezelésében, támogatott képzésben való részvétel lehetőségével kapcsolatosan, vagy akár önéletrajz írásában is.

Zsuzsanna Dr. Biroszné Móritz

Szerkesztő

Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum szakmai vezető

birosz-zsuzsa -nak összesen 151 bejegyzése van.Összes bejegyzés az írótól: birosz-zsuzsa