KÉPZÉS – Pincér

Ingyenes pincér (OKJ 34 811 03) képzés regisztrált álláskeresők számára!

A képzés helyszíne: Szombathely, távolabbi lakhely esetén útiköltség térítés! A képzés kezdetétől az utolsó vizsga napjáig keresetpótló juttatás: 81.000 Ft/hó(napi 2700Ft)

Mielőbb jelentkezzen, ha nem szeretne lemaradni, nézze meg induló képzéseinket, ahol információt kaphat az aktuális  jelentkezési határidőkről és a képzések indulási időpontjairól!

Óraszám: 960 óra (288 óra elmélet, 672 óra gyakorlat)

Bemeneti követelmény:  alapfokú iskolai végzettsége,  18. életév,  egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Szakmai előképzettség:  nem szükséges

A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörök, foglalkozások:

 

A

B

C

3.1.1.

FEOR
száma

FEOR megnevezése

A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök)

 

3.1.2.

 

 

5132

 

Pincér

 

Pincér

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

–     az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni

–     az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában

–     munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni

–     felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni

–     a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni

–     megszervezni a saját munkáját

–     a felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kísérni

–     számlákat készíteni

–     átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni

–     HAACP dokumentációkat kitölteni

–     idegen nyelven rendelést felvenni

–     környezetvédelmi előírásokat alkalmazni

  1. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK 

 

A

B

4.1.

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti

4.2.

azonosító száma

megnevezése

4.3.

11518-16

Élelmiszerismeret

4.4.

11561-16

Gazdálkodási ismeretek

4.5.

11523-16

Pincér szakmai idegen nyelv

4.6.

11524-16

Felszolgálási alapok

4.7.

11525-16

Felszolgáló szakmai ismeret

4.8.

11519-16

Élelmiszerbiztonsági alapismeretek

4.9.

11497-12

Foglalkoztatás I.

4.10.

11499-12

Foglalkoztatás II.

Amennyiben a képzés felkeltette az érdeklődését és Ön Vas megyei állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, érdeklődjön a képzés további feltételeiről személyesen a lakóhelye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (volt Munkaügyi Kirendeltség)

Zsuzsanna Dr. Biroszné Móritz

Birosz Zsuzsa

Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum szakmai vezető

birosz-zsuzsa -nak összesen 71 bejegyzése van.Összes bejegyzés az írótól: birosz-zsuzsa